Pizza poate fi gustoasa doar cu legume, dar daca o imbogatim si cu putin peste devine deosebita. Deci dupa cum ati banuit, va propun o reteta de pizza de post cu peste. (daca nu se mananca peste se poate face doar cu legume)
Sa ne adunam ingredientele:
Vom folosi la aluat:
– 10 linguri de ulei
– 12 linguri de apa calduta
– 20 g drojdie proaspata
– jumatate de lingurita de sare
– faina cat cuprinde aluatul
In rest mai avem nevoie de:
– 1 ceapa mare
– 150 g ghebe (se pot folosi si ciuperci proaspete)
– 1 ardei rosu mare
– 1 buc de peste (am folosit cod, dar putem pune si merluciu sau macrou)
– 400 ml sos de rosii (1-2 rosii intregi)
– 100 g cascaval de soia
Incepem cu aluatul: se pun toate ingredientele intr-un bol si framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen, se lasa sa se odihneasca 15-20 min, timp in care ne ocupam de restul: taiem ceapa julienne, si o calim in putin ulei, apoi adaugam ghebele (eu am avut la congelator gata fierte, daca aveti proaspete trebuiesc fierte inainte, iar daca puneti ciuperci ele se adauga peste ceapa si se lasa la calit, pana scade tot sucul lor), fierbem si pestele 5 minute, in apa cu putina sare, doar cat sa-i putem scoate oasele. Daca avem pregatite toate cele de mai sus, pregatim si o tava (de ex cea mare de la aragaz :;) si intindem bine aluatul, ungem cu 3-4 linguri de sos de rosii, punem apoi ceapa cu ghebele calite, ardeii, rosiile si deasupra radem cascavalul.
Se da la cuptor 20-25 min, pana se rumeneste.
Se serveste cu sos de rosii. Este buna atat calda cat si rece. Veti fi uimiti de cat de frageda si gustoasa va iesi aceasta pizza de post.
Daca renuntati la peste, o puteti imbogati cu masline si boabe de porumb.
Pofta buna!
[fblike]