Lasagna

Din cand in cand ne putem face cate o pofta culinara mai bogata caloric 🙂 … ca doar nu mancam in fiecare zi Lasagna!!

 

Este ce-i drept un preparat spectaculos ca si aspect, ca si gust nu mai zic, un pic ceva mai greu de digerat….dar…sa lasam remuscarile dupa ce savuram o portie zdravana :)!!

Acest fel de mancare il putem pregati atat pentru o masa in familie sau la o cina cu prietenii.

Ingrediente:

  • 500gr foi de lasagna
  • 500gr cascaval
  • parmezan pentru razuit

Pentru sosul ragu:

  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 1.5kg carne tocata amestec porc si vita
  • 5-6 linguri de bulion
  • sare, piper

Pentru sosul bechamel:

  • 1l lapte
  • 100gr unt
  • 100gr faina
  • sare, piper

Mai intai incepem sa pregatim sosul ragu- acesta dureaza cel mai mult – tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei pana se inmoaie usor, adaugam apoi morcovul ras, mai lasam cateva minute, punem si carnea, completam cu apa si lasam la fiert la foc domol 1,5h. La jumatatea timpului de fierbere adaugam si lingurile de bulion, condimentam si mai lasam la fiert pana sosul este omogen si fiert. Facem si sosul bechamel care ne va ajuta sa legam preparatul nostru astfel: punem untul la topit, apoi adaugam toata faina, amestecam bine si apoi turnam treptat laptele in 3-4 reprize amestecand incontinuu. Condimentam cu sare si piper, eventual un pic de nucsoara daca va place gustul. Radem si casvavalul si ne putem pregati de asamblat lasagnia noastra. In mod normal foile de lasagna nu ar trebui prefierte inainte, insa pentru ca am avut o experienta usor neplacuta si mi-au ramas foile usor tari nu vreau sa mai risc si le dau un clocot 2-3 minute inainte de a le aseza in tava pentru siguranta. Daca va bazati 100% pe calitatea foilor nu este neaparat necesar sa mai faceti aceasta operatiune.

Ungem cu putin unt o tava de yena, punem un strat de foi, apoi unul de sos ragu, sos bechamel, cascaval si din nou foi, sos ragu, sos bechamel, cascaval, ar trebui sa avem 3 straturi de foi, 3 de sos ragu, 3 de sos bechamel si 3 de cascaval, ultimul strat este de cascaval, deci indicat ar fi sa impartim in mod egal cantitatile pentru a avea parte de straturi egale.

Dam preparatul nostru la cuptor pentru 30-40 minute pana straturile se intrepatrund si lasagna noastra este frumos rumenita.

Recomand servirea ei calda- nimic nu se compara cu o portie aburinda de lasagna presarata cu parmezan sau cascaval ras.

Este satioasa, gustoasa, delicioasa…un preparat care face papilele gustative fericite :)!!

 

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.