Turte cu cartofi

Exista momente cand ne apuca nostalgia copilariei si ne-am dori sa ne intoarcem in timp in casa bunicilor care ne asteptau de fiecare data cu atata drag si dor… Asa ca astazi sa ne mai treaca dorul va propun  o reteta care cu siguranta va va aminti de bunicile de altadata – turte cu cartofi coapte pe plita, bine asa le faceau bunicile eu recunosc ca le coc in tigaie grill :), insa gustul se aseamana va asigur.

Cartofii le pastreaza moi, sunt super fragede, calde sunt senzationale dar se pastreza bine si reci.

Ingrediente necesare:

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 250ml lapte sau apa(daca doriti sa le pregatiti in post)
  • 100ml ulei
  • 25 gr.drojdie
  • 1 lingurita sare
  • faina cat cuprinde

Punem cartofii la fiert in apa cu sare taiati in 4-6, apoi ii pasam bine ca pentru piure (daca doriti sa fie super fini ii puteti da prin robot), apoi adaugam laptele sau apa, drojdia dizolvata cu putina apa si sare si treptat faina si uleiul. Incepem sa amestecam si apoi sa framantam un aluat omogen si elastic. Aluatul contine cartofi si va avea tendinta sa se inmoaie de aceea ne trebuie rabdarica, framantam incet, mai adaugam faina pana aluatul nostru este legat si potrivit de moale. Lasam la crescut aproximativ o ora.

Dupa ce aluatul  nostru a crescut frumos, portionam si modelam turtite in orice forma doriti (eu am ales sa le fac ovale), nu mai groase de 0.5 cm grosime.

Infierbantam bine o tigaie teflonata sau grill care nu necesita ulei si coacem turtitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos, atentie se coc super repede deci.. ochii in patru la tigaie 🙂 sa nu cumva sa le ardem!!

Va asigur ca si mirosul va va aminti de bunica!

Se pot servi calde, reci, pe post de paine, simple, cu crema de branza, cu dulceata, cu zacusca sau la salate!

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (8 votes cast)
Turte cu cartofi, 4.3 out of 5 based on 8 ratings

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.