Vin alb fiert

Vin alb fiert

Dragii mei, va ofer in aceasta seara friguroasa de ianuarie, o cana de vin alb, fierbinte si aromat.

Vin alb fiert

Iata si reteta:

– 2 litri de vin alb

– 10 linguri de zahar

– scortisoara bucati

– seminte de cardamon

– ghimbir bucati

– cuisoare

– anason

– coji de portocale (sau portocala)

Procedeul este simplu: punem vinul intr-o oala, si il punem pe foc, sa se infierbante bine bine bine (atentie: nu lasam vinul sa fiarba, pentru ca se va evapora alcoolul), adaugam zaharul, precum si toate condimentele (aproximativ o jumatate de lingurita din fiecare, in functie de preferinte), coaja de portocala, si lasam acoperit 15-20 min, pentru a-si lasa fiecare condiment aroma deosebita.

Se serveste cald, cu o felie de portocala.

Portocala cu anason

Este nemaipomenit pentru o seara rece de iarna.

Vin alb fiert

Savurati cu placere!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.